Zapraszamy na I Międzynarodową Konferencję Naukową „Turystyka – Żywność – Zdrowie” pod patronatem Jego Magnificencji Rektora Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, która odbędzie się w dniach 25-26 października 2024 roku na terenie Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu (ul. Kamienna 43/45) w Centrum Kształcenia Ustawicznego.
Informacje związane z konferencją znajdują się pod tym linkiem. Wszelkie aktualizacje będą również dotyczyły podanej pod tym linkiem oficjalnej strony konferencji.
Konferencja składa się z trzech bloków tematycznych: turystyki, żywności i zdrowia. Przygotowane prace mogą oczywiście łączyć w sobie te trzy aspekty, gdyż dla dobrego zdrowia człowieka niezbędna jest żywność wysokiej jakości oraz ruch fizyczny, który może być realizowany także poprzez różne formy turystyki.
Konferencja odbędzie się na terenie Uniwersytetu Ekonomicznego, niemniej w komitecie organizacyjnym znajdują się osoby różnych uczelni i jednostek takich jak m.in.: Uniwersytet Ekonomiczny, Uniwersytet Przyrodniczy, Uniwersytet Medyczny, Uniwersytet Wrocławski, Akademia Wychowania Fizycznego, Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych oraz Akademia Górnośląska w Katowicach, jak również Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Leśnictwa i Drzewnictwa we Wrocławiu.
Standardowa opłata za uczestnictwo w konferencji wynosi 150 Euro, zaś ulgowa 50 Euro. Zaproszeni przez Komitet Organizacyjny goście specjalni zwolnieni są z opłaty.
Przewiduje się wydanie recenzowanej monografii naukowej, w której zgłoszone do publikacji prace byłyby rozdziałami książki.
Zapraszamy!
Kontakt z organizatorami:
Prof. Tomasz Lesiów, e-mail: tomasz.lesiow@ue.wroc.pl, tel.: 71-3680-427
Urszula Kaim, e-mail: urszula.kaim@ue.wroc.pl